Byggvarubedömningen lanserar Svanen Loggbok för Generation 4!


2024-10-03

Bild:Byggvarubedömningen

Från och med idag kan Byggvarubedömningens kunder skapa en Svanen Generation 4-Loggbok, den senaste generationen för de beställare som strävar efter att Svanencertifiera fastigheter. Genom att skapa en Svanen Generation 4-Loggbok med koppling till databasen SCDP (Supply Chain Declaration Portal) kan användare nu enkelt få åtkomst till produkter registrerade i Svanens databas.


-Det är mycket positivt att vårt samarbete med Svanen fortsätter eftersom vi båda har en hög ambitionsnivå avseende hållbart byggande. Den integration vi lanserar kommer att skapa ett stort värde för våra gemensamma kunder som certifierar sina fastigheter enligt Svanen generation 4, säger Hannes Morger, Byggvarubedömningens vd.

Sedan tidigare finns också möjlighet att skapa en Svanen Loggbok för Generation 3 med koppling mot databasen HPP (Husproduktportalen) hos Byggvarubedömningen.

I samband med lanseringen har vi dessutom förbättrat vår avvikelsefunktion för båda Svanengenerationernas Loggböcker. En inställning för avvikelser i Loggbok innebär att så fort en produkt läggs till utan registrering i Svanens databas så blir det en automatisk avvikelse vilket gör det enklare att hantera produkter som inte uppfyller certifieringskrav även för Svanen.

För de kunder som arbetar eller planerar att arbeta i ett Svanen-projekt enligt Generation 4 och behöver vägledning eller har frågor erbjuder Byggvarubedömningen rådgivning och stöd. På Byggvarubedömningens hemsida finns också de vanligaste frågorna kopplade till Loggbok Svanen besvarade.

Källa: Byggvarubedömningen